Страхотно! Шиникова триумфира с титла на двойки в Брашов


Страхотно! Шиникова триумфира с титла на двойки в Брашов
Снимка: Офиц. сайт на БФТенис

1153 0

Българката Изабелла Шиникова спечели титлата на двойки на турнира по тенис на клей в Брашов. Надпреварата в Румъния е с награден фонд 60 000 долара.

Родната националка и чешката и партньорка Йесика Малечкова, които бяха поставени под №2, надделяха на финала над четвъртите в схемата Вероника Ерявец (Словения) и Вероника Фалковска (Полша) със 7:6 (5), 6:3. Двубоят продължи  78 минути.

Двете пропиляха аванс от 5:3 гейма в първия сет, но все пак го спечелиха след серия от шест поредни точки в последвалия тайбрек. Във втората част българката и чехкинята дръпнаха с 5:2 и не допуснаха да бъдат застигнати.

За 30-годишната Шиникова това е втори толкова значим трофей при дуетите в състезанията от веригата на Световната федерация ITF. Преди това тя триумфира на турнир от същия ранг в Калдас да Раиня (Португалия) през септември 2019 година.

Това е и общо 31-а международна титла за българката на двойки и първа за сезона. С успеха си днес Шиникова заработи 1672 долара и 96 точки за световната ранглиста.

А ето как се представи Магдалена Малеева на „Ролан Гарос“.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички