Виктория Томова стартира успешно на Australian Open, ще играе с бивша номер 3


Виктория Томова стартира успешно на Australian Open, ще играе с бивша номер 3
Снимка: Getty Images

1300 0

Първата ракета на България при жените Виктория Томова се класира за втория кръг при жените на Australian Open. 28-годишната ни тениситка преодоля с 6:4, 6:2 американката Кейла Дей след 112 минути игра.

За нея това е четвърто участие в основната схема на турнира от Големия шлем в Мелбърн. В първия сет се стигна до драматичен, след като допусна изравняване до 4:4, а водеше с 4:1. Томова обаче успя да си вземе подаването и поведе с 5:4, а впоследствие реализира нов брейк, с който спечели и сета.

Томова преодоля първа съперничка на Australian Open

Във втората част 70-ата в света, продължи серията си на шест поредни гейма и си осигури преднина с 4:0, което се оказа решаващо. Американката допусна цели 29 непредизвикани грешки срещу едва 10 на българката и това натежа.

Следващата съперничка на Томова в Мелбърн е №19 в основната схема Елина Свитолина (Украйна), която се справи с 6:2, 6:2 с представителката на домакините Тейла Престън. Украинската тенисистка е бивша номер 3 в света на сингъл, като е трикратна полуфиналистка в турнири от Големия шлем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички