Виктория Томова с първи полуфинал на турнир на WTA


Виктория Томова с първи полуфинал на турнир на WTA
Снимка: Lap.bg

1867 0

Виктория Томова продължава с блестящото си представяне на турнира на червени кортове от сериите WТА 250 в Богота (Колумбия) с награден фонд 235 238 долара. Българката постигна трета поредна победа и се класира за полуфиналите. Тя се наложи над № 171 в световната ранглиста Нуриа Парисас Диас от Испания с 5-7, 6-2, 6-4. Срещата продължи 2 часа и 26 минути.

Томова започна добре срещата и поведе с 3-1, но загуби следващите четири гейма за 3-4. При 5-6 Томова отрази два сетбола на собствен сервис, но при третата си възможност Диас затвори сета в своя полза. Вики доминира от началото на втората част и поведе с 5-2. Българката загуби следващите два гейма, но успя да изравни сетовете след 6-2.

Третата решителна част започна блестящо за Томова – 3-0. Испанката проби и намали изоставането си, но Вики отговори с рибрейк за 4-1. Нашето момиче взе подаването си и поведе с 5-1. Диас успя да вземе следващите три гейма и да намали на 5-4. При този резултат Виктория сервира за спечелване на мача и от втората си възможност затвори срещата в своя полза.

Така Томова се класира за първи път в кариерата си на полуфинал в турнир от сериите WТА. Преди този мач Вики елиминира германката Ана Лена Фридзам, която е номер 125 в световната ранглиста и № 123 в света Яфан Уан от Китай. За място на финала българката ще играе срещу №93 в света Тамара Зиданшек от Словения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички