Григор Димитров срещу германец на старта в Монте Карло, може да играе с Надал в 3-ия кръг


Григор Димитров срещу германец на старта в Монте Карло, може да играе с Надал в 3-ия кръг
Снимка: Getty Images/Guliver

1372 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира участието си на "Мастърс" 1000 турнира в Монте Карло срещу германеца Ян-Ленард Щруф. Това отреди жребият в надпреварата, който постави Григор от страната на Рафаел Надал в схемата на турнира.

Надал, който е 11-кратен шампион в Монте Карло, може да срещне българина в третия кръг. Преди това Григор трябва да се справи с Щруф, а във втория кръг да преодолее и победителя от срещата Александър Бублик - Жереми Шарди.

Григор и Щруф имат четири мача помежду си, като са си разделили по две победи. Любопитното е, че два от мачовете им бяха изиграни именно в Монте Карло - през 2017-а и 2019-а, като при първата среща победи германецът, а при втората - българинът.

По-рано през деня Димитров проведе тренировъчно занимание с Рафа Надал, с когото са добри приятели и често тренират заедно. Турнирът в Монте Карло е генерална репетиция за турнира от Големия шлем Ролан Гарос, чийто старт официално беше отложен (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички