Валверду: Работим върху стратегия, която ще постави Григор за дълго на върха


Валверду: Работим върху стратегия, която ще постави Григор за дълго на върха
Снимка: Getty Images/Guliver

1742 0

Треньорът на Григор Димитров Даниел Валверду разкри, че екипът работи мащабно по подобряването на резултатите на българина. Венецуелецът призна, че разработват дългосрочна стратегия, която не цели само натрупването на победи и спечелването на турнир.

"Последните месеци бяха малко нагоре и надолу. Григор претърпя няколко тежки поражения - в Пекин и миналата седмица във Виена, но това е нещо, което се случва през втората половина от сезона. Ние работим усилено, за да се подобри представянето му и да си върне увереността. С няколко добри победи това може да се случи и той да постави играта си там, където трябва да бъде, за да се върне на правилния път. Без увереност е трудно да въведете в действие оръжията, които имате", коментира Валверду пред ATP Radio.

ИСТИНА Е - ЛЕГЕНДАТА АГАСИ ЩЕ РАБОТИ С ГРИГОР ДИМИТРОВ

"Може ли проблемът на Григор да е ментален? Той играе добре, адаптирайки се към новите промени в играта си, които ще му помогнат за дълголетието на кариерата му. Ние не гледаме само към началото на 2019 година, а повече в дългосрочен план. Неговият проблем е не само психически. Идеята, която имаме, е да му помогнем да изградим психически най-добрия играч, който може да бъде той в дългосрочен план", допълни треньорът.

"Вярваме, че трябва да сте по-последователни, за да останете на върха. Това, което сме направили досега, му позволи да спечели големи неща, но не бе достатъчно, за да бъде последователен на върха. В тази посока работим. Искаме той да остане на върха възможно най-дълго", каза още специалистът.

Запитан дали работят в посока подобряване на сервиса на Димитров, Валверду заяви: "Да, работим в тази насока, двойните грешки са резултат от липсата на увереност. Ние вярваме, че сервисът е едно от трите най-големи оръжия. Искаме той да намери сервиса си в онези моменти, в които се нуждае най-много от това, в големите мачове. Искаме да го накараме да вярва в играта си. Не мога да издам много подробности за това върху какво работим. Искаме да сведем до минимум нещата, които могат да се объркат при сервис. Да опростим играта му като цяло", призна треньорът на десетия в ранглистата към момента.

"Искаме да подобрим устойчивостта на неговото тяло и играта му. Не просто се опитваме да спечелим няколко турнира, но да го направим по-последователен в дългосрочен план. Трябва да изчакаме да видим резултатите. Като спортист искаме да му дадем най-големите възможности да бъдем на върха дълго време", завърши Валверду.

Междувременно първите резултати от новата програма на екипа на Григор дойдоха в Париж. Там българинът спечели първия си мач, срещу испанеца Роберто Баутиста Аугут. Как протече двубоят - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички