Григор Димитров изхвърча от Топ 20 до края на годината


Григор Димитров изхвърча от Топ 20 до края на годината
Снимка: Getty Images/Gulliver

2429 0

Представянето на Григор Димитров през 2018 година е повече от слабо. На фона на 2017 година, когато спечели четири титли в тура, през този сезон той игра само един финал - през февруари в Ротердам, който бе загубен от Роджър Федерер след 2:6, 2:6.

Вчера хасковлията изигра поредния си неприятен за окото мач. Той загуби от Михаил Кукушкин в 1/16-финалите на турнира АТР 500 във Виена, а за статистиката той остави умопомрачителните 11 двойни грешки. Това бе и негова 18-а загуба за сезона от изиграни 48 мача. 

Статистиката на българина се влоши още повече от Уимбълдън насам. Той претърпя поражения в първия кръг в английската столица, както и на US Open, а от май насам е с едва един 1/4-финал, което е далеч от достатъчното, за да запази позициите си от миналата година. 

"SKY SPORTS": НА ГРИГОР МУ Е НУЖЕН ПСИХОЛОГ

През юли 2017 година Димитров влезе в Топ 10 на мъжкия тенис, а в края на ноември се изкачи до третата позиция, след като спечели Финалния Мастърс. С играта си през 2018 година обаче той няма никакъв шанс дори да върне някоя от позициите си. При триумф на Кей Нишикори в австрийската столица, Гришо ще отпадне от Топ 10, а при слаби резултати и на Мастърс-а в Париж, Григор ще изхвърчи и от Топ 20.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички