В Сърбия се страхуват за физиката на Джокович (СНИМКИ)


В Сърбия се страхуват за физиката на Джокович (СНИМКИ)
Снимка: Guliver/GettyImages

4149 0

Световният №2 Новак Джокович стартира трудно календарната 2017 година. Сръбската звезда в света на тениса отпадна рано от първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open, където бе отстранен от Денис Истомнин. През миналата седмица Ноле взе участие на турнира в Акапулко, но отпадна също доста рано - на 1/4-финал бе победен от Ник Кирьос.

Каква е причината за слабата игра на Джокович?

Сръбският весник "Курир" отбелязва, че с всеки изминал турнир Джоко изглежда все по-слаб физически. Загубата на тегло не остана тайна за никой фен на тениса, още по-малко за тези на Ноле.

"Всички са съгласни, че Ноле е загубил прекалено много килограми и че с неговия начин на хранене той вече не може да бъде на конкурентно ниво в професионалния тенис. Джокович не е толкова стар. Но отново бе изненадващо елиминиран в ранен етап на турнир на АТР - загуба на четвъртфиналите в Акапулко от Ник Кирьос със 6:7(9), 5:7.

Когато Ноле беше на върха на кариерата си, той имаше почти перфектно тяло за тенисист, идеално съотношение между мускули и тегло. Той беше пъргав, но в същото време и достатъчно мощен. Неговата диета (б.р. от известно време Джокович е веган) обаче доведе до драстична промяна и това може да се види от последните му снимки. Новак никога не е бил толкова слаб, ребрата му се очертават, а мускулната маса на бицепсите и трицепсите му сериозно е намаляла. Като такъв, той не може да отговори на изискванията на професионалния тенис", пише местното издание.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички