Джокович с обрат над Дел Потро в Дубай, Надал с нова експресна победа


Джокович с обрат над Дел Потро в Дубай, Надал с нова експресна победа
Снимка: Getty Images/Gulliver

765 0

Новак Джокович спечели най-интересния мач от 2-я кръг на тенис турнира в Дубай, след като се наложи с 4:6, 6:4, 6:4 над Хуан Мартин дел Потро.

Срещата бе повече от интересна и пълна с обрати. Първата част започна равностойно, но при 2:2 аржентинецът стигна до 0:40 и не след дълго вече имаше пробив аванс. Веднага след това обаче нивото на играта му спадна, което помогна на световния №2 да се върне в сета максимално бързо - 3:3. Вторият пробив за Делпо не закъсня. При 4:4 той стигна до скрит сетбол, който бе спечелен след грешка на Джокера, а след това при свой сервис Кулата от Тандил спечели първия сет.

Вторият сет започна отново равностойно до 2:2. След това обаче последваха три поредни гейма за Джокера и 5:2. Сервирайки за сета при 5:3 обаче той върна надеждите у Дел Потро, позволявайки пробив, но в гейм №10 сръбският №1 отново взе подаването на противника и изравни - 6:4.

Третата част също не предложи по-малко драма от предишните две. При 3:3 аржентинецът направи пробив и сервираше за 5:3, но вместо това допусна два пробива и загуби мача след 6:4.

Рафаел Надал също се класира за следващата фаза на турнира, след като победи италианеца Паоло Лоренци с 6:1 и 6:1. Носителят на 14 титли от Големия шлем не даде нито една възможност за пробив на противника и държа високото си ниво на игра от началото до края на срещата. На 1/4-финалите Рафа ще срещне Йошихито Нишиока.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички