В разгара на Ролан Гарос: Лекарят на Рафаел Надал с мечтаните новини за състоянието му


В разгара на Ролан Гарос: Лекарят на Рафаел Надал с мечтаните новини за състоянието му
Снимка: Getty Images

2407 0

Ролан Гарос е в разгара си, но се усеща и колосалната липса на един състезател. Разбира се, става въпрос за хегемона на този турнир от Големия шлем - Рафаел Надал.

Испанецът вече бе опериран, като в петък (02.06) се подложи на артроскопия в Барселона поради проблемите си с левия илиопсоас. Няколко дни след това дългогодишният му лекар - доктор Анхел Руиз Которо съобщава добри новини.

Именно Которо бе един от тримата, които осъществиха интервенцията (заедно с Жауме Виларо и Марк Филипон). Той даде интервю след завръщането си в Париж. Там се грижи за здравето на испанските състезатели по време на Ролан Гарос.

Пред сайта на ATP той заяви: "Контузиите с мускулите не са като тези на сухожилията. Сухожилието на Рафа не бе достатъчно силно, нямаше как да понася по-сериозни натоварвания. Решението за операция бе взето наскоро. Опитахме други лечения, които се прилагат при тези травми, но никое не проработи.

Доволен съм, операцията мина точно така, както се надявахме. Ако си даде достатъчно време (бел. ред. Надал) и спазва рехабилитационния режим, ще се възстанови. Важното е да не бърза. Периодът за възстановяване след такава операция е 5 месеца.

Има големи шансове за успех. От изключително значение е да не пришпорва нещата и да се възстанови напълно. Подвижността му е временно ограничена. Ще действа по рехабилитационна програма в продължение на 10 дни, а след това ще тренира в басейна и на велотренажора. Първите шест седмици са най-важни, след това ще направим изследвания и ще изготвим план" - заяви Анхел Руиз Которо.

А Откритото първенство на Франция продължава с пълна сила: Григор Димитров играе с Александър Зверев в опит да запише невиждан успех в кариерата си на Ролан Гарос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички