В последен мач на корт №1 Григор ще се бори с Руне за място на 1/4-финалите на Уимбълдън


В последен мач на корт №1 Григор ще се бори с Руне за място на 1/4-финалите на Уимбълдън
Снимка: Getty Images

3702 0

След силния мач, който Григор Димитров изигра, за да се класира на 1/8-финал на Уимбълдън, вече е ясно кога отново ще го видим на корта. Българинът ще се изправи срещу датчанина Холгер Руне, а двубоят ще е в понеделник (10 юли).

Последен от три мача на корт №1

Двамата ще се изправят един срещу друг на корт №1, като двубоят им е последен в програмата. Преди тях на същия корт ще излязат Даниил Медведев и Иржи Лехечка, а вторият мач е между Екатерина Александрова и Арина Сабаленка. Програмата на корт №1 започва в 15:00 часа.

Все още без мач помежду си

Григор стигна до тази фаза на турнира след 3 последователни победи без загубен сет. Той се справи с квалификанта от Япония Шо Шимабукуро,записа победа над беларисуна Иля Ивашка и над Тиафо. Американецът беше разбит с 6-2, 6-3, 6-2 в рамките на събота и неделя, тъй като мачът бе прекъснат заради дъжд вчера. Родната звезда досега не е играл с младия датчанин, който е спечелил 4 титли на този етап в кариерата си. След победата над Тиафо Григор заяви, че също е талантлив като бъдещия си съперник, но може да изключи младостта от сравненията, тъй като разликата им е 12 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички