В критичен момент: Григор Димитров знае кога да избухне за най-красивата си точка (ВИДЕО)


В критичен момент: Григор Димитров знае кога да избухне за най-красивата си точка (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4669 0

Първата ракета на България Григор Димитров до момента изпълнява перфектно плана си за старта на сезона на трева. Хасковлията започна от квалификациите на турнира в Куинс, Лондон (част от сериите ATP 500). Целта бе набързо да натрупа повече игрова практика на тази настилка.

След два успеха в квалификациите без загубен сет, тази тенденция бе продължена и в основната схема на надпреварата. Там сломи Емил Руусувуори, а след това и Франсиско Серундоло, който бе и първият по-високо от него ранкиран тенисист, който се изправи на пътя му.

Димитров надделя за час и половина след 6:3, 7:5 срещу световния номер 19 Серундоло. В мача пък се стигна до две точки, които си заслужават да бъдат видяни отново.

Едната е в критичен момент, в който Гришо изостава с 30:40 при 3:3 гейма, а пред съперника се е открил брейкпойнт. След размяна на удари българинът обаче го матира със страхотен бекхенд слайс по правата.

Друга красива точка бе на сервис на Франсиско, който след това пласира дълбок удар и излезе на мрежата. Григор обаче някак съумя да стигне до топката и от неособено удобна позиция да отправи отличен минаващ бекхенд по правата. Вижте двете изпълнения чрез кадрите по-долу в материала. А какво каза Григор Димитров след поредната победа на Куинс и преди мача с Карлос Алкарас?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички