В далечна Индия дисектираха Гришо: След "Бейби Федерер" - Димитров "върна времето назад"


В далечна Индия дисектираха Гришо: След "Бейби Федерер" - Димитров "върна времето назад"
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

22628 0

С превъзходното си представяне и впечатляващото ниво, което Григор Димитров демонстрира, отново целият свят заговори за играта му. 32-годишният Гришо дори си заслужи обратно мястото в топ 10 на световната ранглиста.

А това, което прави, не радва само българите, а всички фенове на тениса по света. Отзвук стигна дори до далечна Индия, където му посветиха доста любопитен материал. В него е направена препратка и към първите стъпки на Димитров в тениса.

Григор Димитров и смазващите сравнения с Роджър Федерер

Още: Удар по Гришо! Мадалина празнува победата на Яник Синер над бившия ѝ

Заглавието гласи: "Григор Димитров върна времето назад". В уводните редове пък се напомнят славните успехи на българина още като тийнейджър - а именно спечелените Уимбълдън и US Open за младежи през 2008 година.

"Тогава понесе смазващ товар, който нямаше как да бъде носен. Играеше в стил, който страшно много наподобяваше този на Роджър Федерер и за нула време получи прякора "Бейби Фед". С това бе поставен и най-отпред на въображаемата опашка от следващото поколение звезди в тениса" - започва материалът.

В следващите редове обаче се разказва за това, че в крайна сметка Димитров е останал на светлинни години от постиженията на легендарния Федерер - въпреки огромните прилики в стиловете им на игра.

Приликите между Григор Димитров и Роджър Федерер

Още: Буря от реакции: Изказването на Григор Димитров, което подлуди феновете и поднови спора за номер 1 в тениса

"През следващото десетилети, дори и повече, двамата кръстосваха света и се срещаха по турнири, но бяха съвсем различни нишки. Механиката на играта им съвпадаше, но не и успехите. Начинът на сервиране, движението по корта, пъргавият форхенд и бекхендът с една ръка бяха огледални. Резултатите обаче бяха съвсем различни.

Григор Димитров "върна времето назад"

Федерер спечели на 100 турнира от Тура, както и 20 надпревари от Големия шлем. Димитров едва докосва двуцифрения брой отличия, а освен това дори не е стигнал финал на "мейджър" - пише още изданието.

Основната поука на материала от TheHindu е, че след годините на забвение и лутане за Григор, той сякаш върна времето назад и сега се радва на своя така прословут ренесанс в тениса. А сега пред Григор Димитров предстои клей сезонът: 4 топ турнира - Домашния, Емблематичния, Мечтата и Вечния.

Още: "Най-бързият обир на пари в историята на тениса": Финалът Григор Димитров - Яник Синер в Маями

Джокович му диша прахта: Григор Димитров се залепи зад Алкарас в "луда надпревара"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички