Григор Димитров на клей сезона: 4 ударни тенис турнира - Домашния, Емблематичния, Мечтата и Вечния


Григор Димитров на клей сезона: 4 ударни тенис турнира - Домашния, Емблематичния, Мечтата и Вечния
Снимка: Getty Images

4868 0

Със силното си представяне в Маями Григор Димитров приключи (засега) сезона на хард, като идва ред на втората настилка за годината - клей. Има четири турнира, на които със сигурност деветият в световната ранглиста ще участва.

Всеки от тях е много престижен (три от категорията "Мастърс 1000" и един от Големия шлем), но и има своята символика. В материала ще прочетете и от какво зависи дали Гришо ще участва и на други състезания, както и кои могат да бъдат те.

Сезонът на клей за Григор Димитров: Какво предстои в следващите седмици?

Всичко започва съвсем скоро, като няма да има почти никаква почивка след Маями, защото идва Мастърса в Монте Карло. Както е известно, това е мястото, на което 32-годишният Димитров живее от вече доста време. Той ще се проведе от 7 до 14 април.

Десет дни след края на тази надпревара ще започне състезанието в Мадрид, което също е част от категорията "Мастърс 1000". То ще се проведе от 24 април до 5 май. Припомняме, че там дойде единствената победа на Гришо над актуален номер 1 в света - през 2013 година, когато победи легендарния Новак Джокович.

Григор Димитров победи Новак Джокович в Мадрид през 2013 година

Малко след края там идва и още един Мастърс - в Рим. Състезанието във Вечния град е от 8 до 19 май, като седмица след края му идва и Ролан Гарос - вторият за годината турнир от Големия шлем. Едно от нещата, които липсват в богатата кариера на Димитров, безспорно е някой от четирите най-престижни трофеи.

Сред заявените турнири прави впечатление, че не присъства този в Барселона, където рядко се представя успешно и най-доброто му постижение е четвъртфинал (само веднъж). Остава под въпрос дали Гришо ще иска да загрее за Ролан Гарос с един по-малък турнир - в Женева, където игра финал през миналата година и го загуби от Николас Джари. Това зависи и от представянето му Рим - ако отпадне по-рано там, по всяка вероятност ще го видим в швейцарския град.

А след успешното представяне в Маями от Гришо - Джокович вече му диша прахта, а Димитров се залепи зад Карлос Алкарас в "луда надпревара".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички