"Най-бързият обир на пари в историята на тениса": Финалът Григор Димитров - Яник Синер в Маями


"Най-бързият обир на пари в историята на тениса": Финалът Григор Димитров - Яник Синер в Маями
Снимка: Getty Images

15129 0

В неделя вечер (31.03) Григор Димитров загуби във финала на турнира от сериите "Мастърс 1000" - в Маями. За съжаление, 32-годишният българин не намери най-добрия си тенис, с който победи преди това Карлос Алкарас и Александър Зверев. В същото време Яник Синер е най-силният състезател през 2024-та година и Гришо просто нямаше шанс без да е на върха на възможностите си.

Това доведе и до доминантно представяне на италианеца, който даде общо само четири гейма на Димитров в мач, който продължи малко над един час. Така Синер за първи път в кариерата си стана втори в света, а Григор пък се завърна в топ 10, стъпвайки на деветата позиция.

"Обирът" във финала между Григор Димитров и Яник Синер в Маями

Още: Джокович му диша прахта: Григор Димитров се залепи зад Алкарас в "луда надпревара"

Яник Синер не даде никакъв шанс на Григор Димитров

С любопитен материал излязоха в чужбина, който касае финансовата гледна точка на финала. Както е известно - надпреварите от сериите "Мастърс 1000" са най-престижните след тези от Големия шлем (както и след финалния турнир, събиращ осемте най-добри тенисисти през годината).

Не е изненада, че именно при Мастърсите са и едни от най-внушителните пари, които играчите печелят. Специализираното спортно издание EssentiallySports излезе със заглавие: "Яник Синер удари 515 хиляди щатски долара за 73 минути - това може да е един от най-големите обири на пари в историята на тениса".

В материала се разказва за категоричния и доминантен начин, по който 22-годишният състезател победи своя съперник от България. А въпросните 515 хиляди щатски долара са разликата между това, което прибира победителят в турнира, и това, което взима загубилият финала.

Още: След фурора в Маями - кой е следващият турнир, на който Григор Димитров ще участва?

Така освен 1000 точки за световната ранглиста Яник Синер взе и 1 100 000 щатски долара (което обаче е с 12,55% по-малко от това, което щеше да прибере, ако бе спечелил турнира в Маями миналата година). Григор Димитров също прибра епична сума - над 10 пъти повече, отколкото през миналата година.

"Исках да изкопая дупка и да изчезна": Григор посочи срещу кого му е било най-трудно в кариерата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички