Уверен Григор Димитров посочи най-голямата си гордост и с какво плаши съперниците си


Уверен Григор Димитров посочи най-голямата си гордост и с какво плаши съперниците си
Снимка: GettyImages

3332 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е един от най-постоянните тенисисти в последните месеци, като успя да пренесе отличната си форма от края на миналия сезон в настоящия. Първата ни ракета стигна до финал на Мастърса в Маями, като ще се изправи срещу световния номер 3 Яник Синер.

Ключовият момент в Маями

Гришо коментира представянето си по време на турнира и по конкретно срещу Алехандро Табило, когато в тайбрека навакса изоставане от 5:2 и дори го обърна. "Това не беше забавно, това е сигурно. Винаги имам чувството, че имам опции, когато съм на корта, независимо дали ще падна, или ще загубя мача, както срещу Табило. Вие печелите с всяка игра. След този мач почувствах, че мога да направя крачка напред и да играя по-добър тенис. Условията са много различни през целия ден", сподели Григор. 

Още: Колосални цени на билетите за финала Григор Димитров - Яник Синер

"След този мач започнах да се аклиматизирам към условията, да свиквам с времето. Всичко това ми дава невероятна увереност да се подготвя физически по възможно най-добрия начин. С всяка победа се вълнуваш малко повече, има повече адреналин".

Постоянството, което дълго бе търсено от Григор

Отличната форма, която дава резултати за Григор Димитров!

Гришо заяви, че не може да определи даден мач като най-големият му успех, а последователните добри резултати. "Най-важното нещо за мен е, че успях да спечеля тези мачове последователно. Постоянството да побеждавам най-добрите е най-големият ми успех. Ако го направите, класирането се подобрява, всичко става по-добро за вас. Дисциплината, упоритата работа, цялата отдаденост, адаптирането, имате нужда от всичко това, за да го постигате постоянно. Това се случва през последните 12 месеца и е сложно. Играл съм много трудни мачове, които съм губил и за които все още съм ядосан, но продължавах да вярвам, работейки здраво", категоричен бе българинът.

"Дисциплината ме доведе до тук. Няма нищо друго. Никога не съм мислил да променя целта си. Всяка седмица имам своите цели. Всеки ден се събуждам и нямам силна болка, която да ми пречи да тренирам, така че и тази част е успех за мен. Това, с което най-много се гордея, е да събера всичко това заедно. Да се ​​състезавам с най-добрите и да ги побеждавам също ми доставя много щастие".

Още: Григор Димитров изтъкна любовта след завръщането си сред най-добрите в тениса

Промяната в играта и страхотният тенис, който показва

Гришо е напълно наясно с какво най-много притеснява своите съперници и колко трудно е постигнал такова високо ниво на представяне. "Това е страхотен тенис, също и физически. Звучи лесно, но трябва да можете да го направите за два часа и половина. Важното са корекциите.

Знам, че имам много удари, които мога да използвам, но трябва да се уверя, че ги използвам в правилния момент. Разнообразието на моята игра е това, което плаши много играчи, но всичко зависи от това дали можете да го направите в решаващите моменти. Това ми помага да имам повече контрол върху играта". А съперникът му на финала Яник Синер е №1 на турнира в София, но Григор ще опита да го победи за титлата в Маями.

Още: Безценна прегръдка: Великата Серина Уилямс бе фен №1 на Григор Димитров срещу Зверев (ВИДЕО)

Думите са излишни: Двете отигравания на Григор Димитров, които тотално сринаха Александър Зверев (ВИДЕО)

Как Гришо прие завръщането си в ТОП 10 на тениса (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)

Димитров сравни битката със Зверев с "уличен бой" - спечелил го чрез авторитет

Григор Димитров - Яник Синер по ТВ: КОГА и КЪДЕ да гледаме ФИНАЛА на тенис турнира в Маями?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички