Димитров сравни битката със Зверев с "уличен бой" - спечелил го чрез авторитет


Димитров сравни битката със Зверев с "уличен бой" - спечелил го чрез авторитет
Снимка: Getty Images

2068 0

Григор Димитров направи анализ на полуфиналния си успех на турнира в Маями над Александър Зверев в петък вечер. Българинът спечели драматично срещата след почти 2 часа и 40 минути игра с 2-1 сета. Едва втората си победа над германеца през последните 10 години  - българинът сравни с "уличен бой".

Димитров достигна заслужено до финала

Първата ни ракета подчерта, че е успял да се справи този път с напрежението, което Зверев е внасял през цялото време. Гришо не пропусна да благодари и на хората, които през годините са били до него. 

Коментарът на Димитров

"Честно казано, не си спомням много от последната точка. Просто видях топката и я отиграх. В края мачът приличаше на уличен бой - всеки от нас искаше победата и се бореше до последно. Саша беше много силен във втория сет, особено в тайбрека.

Непрестанно ме поставяше под напрежение. Той имаше брейкпойнт в началото на третия сет, но сервирах добре и успях да се справя. Може би в края бях малко по-уверен и се движех по-добре по корта.

Нямаше как да допусна топката да минава покрай мен, защото очаквах да Зверев да я прати и от двете страни. Това беше битка и от двете страни - Саша след първия сет вдигна играта си, беше много силен и ме поставяше под напрежение. Мисля, че в края играх с малко повече авторитет и това ми помогна.

Празнувам своята битка в момента. Искам да стигна където бях и няма причина да не го направя. Дори когато съм имал съмнения в себе си, винаги е имало някой, който е вярвал в мен, това е черешката на тортата".

Ето къде да гледаме финала между Гришо и Янек Синер в Маями по ТВ!

Още: Ако бие Александър Зверев: Григор Димитров среща свой палач на финала! (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички