Успешен старт: 27-годишната българка Виктория Томова се разправи с австралийка на Уимбълдън


Успешен старт: 27-годишната българка Виктория Томова се разправи с австралийка на Уимбълдън
Снимка: Getty Images/Guliver

1397 0

Първата ракета на България при жените - Виктория Томова (№112), спечели мача си от 1 кръг на Уимбълдън срещу австралийката Дария Савил (№98). 27-годишната ни тенисистка се наложи с 2:1 сета - 7:5, 3:6 и 7:5 за 2 часа и 42 минути игра в Лондон!

Мачът започна вихрено за Вики, която реализира пробив още в първия гейм, а след това го затвърди за 2:0. При 5:3 пред нашето момиче се откриха два сетбола, но тя не успя да грабне открилия се шанс, а след това допусна да бъде пробита за равенство от 5:5. Точно тогава Томова показа много здрави нерви, спечели следващите два гейма и със 7:5 поведе в сетовете.

Вторият започна с бърза размяна на геймове за 1:1. В третия българката осъществи пробив, но не успя да го затвърди и равенството бе възстановено. При аванс от 4:3 в своя полза, австралийката записа нов брейк на 30, а след това нямаше проблеми на собствен сервис и при 6:3 затвори частта.

Решителният трети сет бе много зрелищен, а Томова отново записа ранен пробив и поведе с 2:0. При 5:3 тя сервираше за мача, но загуби подаването си на 30 и така се стигна до 5:5. Първият мачбол за нея се откри в 12-ия гейм и макар че не се възползва от него, при втория вече нямаше какво да ѝ попречи да спечели разиграването, а с това и самия мач със 7:5, 3:6, 7:5!

Вижте още: Тъжно: Амбициозният Матео Беретини напуска "Уимбълдън" преждевременно - каква е причината?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички