Анди Мъри и Карлос Алкарас се измъчиха на старта на Уимбълдън, испанецът наниза 73 уинъра


Анди Мъри и Карлос Алкарас се измъчиха на старта на Уимбълдън, испанецът наниза 73 уинъра
Снимка: Getty Images

957 0

Шотландецът Анди Мъри се класира за втория кръг на Уимбълдън, след като постигна трудна победа над Джеймс Дъкуърт в четири сета - 4:6, 6:3, 6:2, 6:4, за 2 часа и 50 минути игра. Двукратният шампион в надпреварата имаше затруднения срещу австралиеца, но съумя да го обърне за място в следващата фаза на надпреварата.

Трикратният шампион от Големия шлем загуби само десет точки на първи сервис за целия мач и завърши със солиден баланс по отношение на уинъри и непредизвикани грешки - 35 на 14. Съперник на Мъри във втори кръг ще бъде Джон Иснър от САЩ, който заби 53 аса при петсетовия си успех над квалификанта Ензо Куако!

За втори кръг се класира и петият в схемата Карлос Алкарас, който се нуждаше от пет сета, за да пречупи съпротивата на германеца Ян-Ленард Щруф - 4:6, 7:5, 4:6, 7:6 (3), 6:4, за 4 часа и 15 минути битка.

Суперталантът от Испания изоставаше на два пъти в сетовете, но в крайна сметка се поздрави с победата. Алкарас завърши с 30 аса и цели 73 печеливши удара и ще играе с Талон Грикспор в следващата фаза, след като нидерландецът изненада Фабио Фонини в четири сета.

Григор Димитров - Стийв Джонсън по ТВ: В колко часа и къде да гледаме мача?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички