Джокович стартира с трудна победа на „Уимбълдън“


Джокович стартира с трудна победа на „Уимбълдън“
Снимка: Getty Images

796 0

Новак Джокович започна успешно защитата на титлата си на Откритото първенство на Великобритания по тенис„Уимбълдън“, след като надигра Сонво Квон в четири сета – в отделните части 6:3, 3:6, 6:3, 6:4, за близо два часа и половина игра.

Поставеният под № 1 в основната схема на турнира трябваше да поработи сериозно за победата, но в крайна сметка класата и опитът му се оказаха ключови в пречупването на съпротивата на бойкия кореец. Квон започна по-добре срещата, която се игра при затворен покрив заради дъжда над Лондон, и проби в трети гейм, но от 1:3 в резултата Джокера вдигна темпото и не даде гейм на опонента до края на сета.

Във втората част азиатецът продължи да се представя на високо ниво и бе възнаграден, реализирайки един-единствен пробив в четвъртия гейм, за да възстанови паритета. Един лош гейм в третата част на Квон бе всичко от което се нуждаеше Джокович, за да поведе отново в сетовете. Картината бе идентична и в четвъртия – отново сърбинът стигна до брейк, който задържа до края за крайната победа. Тя бе негова юбилейна 80-а на Ол Ингланд Клъб, като той е първият тенисист в Оупън ерата с поне 80 успеха на всеки един от четирите турнира от Големия шлем.

Шесткратният шампион в надпреварата завърши с 15 аса, загуби само девет точки на първи сервис и спаси четири от шестте възможности пред корейския си съперник. В спор за място в трети кръг действащият двукратен шампион ще играе с победителя от двойката Танаси Кокинакис (Австралия) – Камил Майхшак (Полша). За следващата фаза се класираха още Жауме Мунар, Камерън Нори, Кентен Халис, Томи Пол и Франсис Тиафо.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички