Бившият №2 е между Григор Димитров и четвъртфиналите на "Ролан Гарос"


Бившият №2 е между Григор Димитров и четвъртфиналите на "Ролан Гарос"
Снимка: GettyImages

9563 0

Григор Димитров изравни върховото си постижение на "Ролан Гарос", след като се класира за осминафиналите в турнира след бърза и ефективна победа в три сета срещу Даниел Алтмайер. 

За да подобри върховото си постижение обаче, българинът се изправя срещу най-тежкото си препятствие до момента - бързо възвръщащият формата си Александър Зверев. 

Зверев оцеля в престрелката с Тиафо 

Германският тенисист беше тестван на предела на възможностите си, след като трудно победи Франсис Тиафо в 4 сета - 3:6, 7:6 (3), 6:1, 7:6 (5). Двубоят продължи почти четири часа (3 часа и 45 минути), като мачът на Зверев беше далеч по-дълъг от този на Григор Димитров. 

Бившият №2 в света едва не попадна и в пети сет, след като Тиафо поведе с 5:3 в четвъртия сет, но стигна до пробив, доведе нещата до тайбрек и в него показа шеметната си класа, за да спечели мача срещу световния №12. 

Тежката контузия, която изхвърли Зверев от топ 10 

Точно преди една година, точно на "Ролан Гарос", Александър Зверев се сблъска с най-тежкото изпитание в кариерата си. По време на епичен дуел с Рафаел Надал той изкълчи ужасяващо глезена си и не можеше да доиграе срещата. Нещо повече - наложи се да претърпи операция, която го извади до края на 2022 година. 

Тежка травма извади Зверев за половин година от тениса

Съвсем до скоро той се оплакваше, че все още изпитва болки, но формата му бележи подобрение от месец март насам. Именно контузията беше причината той да изпадне от топ 10 и да падне чак до №27 в света - позицията, на която се намира в момента. 

Мачът срещу Григор е от изключително значение за него, тъй като при загуба ще изпадне извън топ 30 на мъжкия тенис. Той има да защитава точки от полуфинала през миналата година. 

Двубоят на Григор срещу Зверев по програма трябва да се изиграе в понеделник, но все още не е ясно на кой корт и в колко часа двамата ще излязат на корта. Следете актуалните спортни новини в Sportlive.bg, за да разберете кога ще видим Гришо отново в действие. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички