Укротяването на таланта: Защо Григор и Валверду са печеливш тандем


Укротяването на таланта: Защо Григор и Валверду са печеливш тандем
Снимка: Getty Images/Guliver

3710 0

Еуфорията около Григор Димитров и впечатляващия сезон, завършен с титла от Финалния Мастърс в Лондон не стихва. Официалният сайт на ATP също отдели материал за шампиона, като в него се акцентира върху успешното му партньорство с неговия треньор Даниел Валверду.

"Никой не се е съмнявал в таланта на Димитров. Българинът е световноизвестен с уменията и разнообразните удари, които има. Въпреки това, преди да почне работа с Валверду, не успяваше да покаже изцяло потенциала си и да покаже най-добрата си игра", започва материала, посветен на Гришо. 

Хасковлията ще завърши на рекордното трето място в световната ранглиста, а през настоящата година спечели 4 трофея - Бризбън, София, Синсинати и в Лондон. "Имаме страхотна връзка (б.а. с Валверду). Виждаме тениса по един и същи начин, а годината протече по невероятен начин за нас".

Валверду определи кое е било важното при спечелването на трофея в Лондон: "Димитров се бори с нервите си във финала и спечели. Когато се чувства комфортно играе много добре, но важното, което искам да научи и да се справя, когато е притиснат до стената. Това бе изключително емоционална победа. Григор постави много високи цели пред себе си. Ние като екип отидохме за добро представяне в Лондон, но той имаше много високи цели.". 

"За година и половина, Григор възприема толкова бързо нещата, колкото и в началото. Той се отвори много бързо към мен и сподели своите виждания и идеи. За мен е важно да правим нещата по определен начин, защото тренираме по 8 часа на ден. Акцентирам върху осъществяването на краткосрочни цели, с поглед напред към бъдещето", допълни Валверду пред сайта на ATP. 

"Тенисът е като начинът на живот. Човекът, който си зивън корта, трябва да се покаже и в критичните ситауции по време на мача. Играчът, който виждате, когато води с 6:2, 2:0, трябва да е готов да се държи по коренно различен начин при 5:5 и равенство в гейма. Когато си притиснат до стената, може да си уплашен или раздразнен. Играчът, който е свикнал с трудностите се показва по различен начин", заяви още треньорът, акцентирайки върху това, че се старае Григор да не бъде разсейван от странични неща и да акцентира само върху важните. 

Венецуелецът бе върнат и в началото на годината, когато българинът отпадна драматично от Рафаел Надал на полуфинала на Australian Open. "Загуба като тази може да навреди много на един играч. Григор можеше да стигне до първия си финал на турнир от Големия шлем. Показа най-добрата си игра и не успя. Ние обаче успяхме да превърнем загубата в положителна и влезнахме много добре в следващите мачове. И в Лондон започна с много нерви, но ги преодоля, в това отношение му помогна загубата от Надал". 

"През 2018 година ще продължим с много работа, за да задържим високото ниво. Знаем, че ще е много по-трудно, много от контузените играчи се връщат. Григор обаче вече постигна една много голяма победа, а именно те подържат жаждата за успехи", завърши Валверду.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички