Григор за Australian Open: Знам, че ще съм в радара


Григор за Australian Open: Знам, че ще съм в радара
Снимка: Getty Images/Gulliver

2412 0

Първата ракета на България Григор Димитров продължава да е сред водещите теми, не само у нас, но и в редица световни спортни издания. Пред Sky Sports българинът заяви, че със спечелването на заключителния турнир на ATP в Лондон най-накрая е показал потенциала си. 

"Нищо не е дошло лесно за мен. Да, често преди достигах добри позиция – полуфинали, финали на големи турнири, но така и не успявах да спечеля. Тази година прескочих тази бариера, заиграх малко по-освободено и уверено, много неща започнаха да се получават. Не мисля, че съм променил много неща, просто постоянните усилия, които полагам, сега започват да дават резултати", сподели световния номер 3. 

След този голям успех, то няма как вниманието към Григор да не бъде насочено за Australian Open през януари, където миналата година отпадна на полуфинала след изключително драматичен мач с Рафаел Надал. "Знам, че вече съм на радара. Развълнуван съм от това, обичам да се състезавам, затова играя тенис. Уверен съм, да си последния оцелял винаги е нещо прекрасно".

Григор прекара и значително време с Рафаел Надал през годината, посети и академията му, а в Лондон дори и тренира с него" Да бъда покрай легенда като него е невероятно. Оценявам жеста, беше страхотно, когато отидох там. Прекарахме много време на корта, но също и извън него. Отидохме на яхтата му, говорихме, скачахме във водата. Всичко бе много естествено, което почти не се вижда в днешни дни, имайки предвид каква е конкуренцията в спорта. За мен над всичко стои човечността, така че времето прекарано там бе прекрасно, оценявам гостоприемността, която срещнах".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички