Турнирът става все по-силен! И Хуберт Хуркач ще играе на Sofia Open 2022


Турнирът става все по-силен! И Хуберт Хуркач ще играе на Sofia Open 2022
Снимка: Getty Images

814 0

Невероятните новини около участниците на Sofia Open 2022 продължават! Часове след като голямата звезда на българския тенис Григор Димитров обяви завръщането си пред родна публика, тенисист от Топ 10 на световната ранглиста потвърди появата си в „Арена Армеец". Хуберт Хуркач ще участва на седмото издание на турнира от сериите ATP 250 от 25 септември до 2 октомври.

Хуберт Хуркач е рекордьор по ранкинг в историята на полския тенис. 196-сантиметровият гигант е №10 в актуалния вид на световната ранглиста, което е с място под абсолютният му връх, датиращ от ноември миналата година. Хуркач е петкратен шампион на сингъл в турнири на ATP, като най-престижната от тях дойде в Маями през 2021-а. През юни стана шампион на престижната надпревара на трева в Хале, като на финала размаза световния №1 Даниxл Медведев за само 63 минути. Любопитно е, че Хуркач е последният тенисист, побеждавал Роджър Федерер. Това се случи в четвъртфинала на миналогодишния „Уимбълдън".

Хуркач е седмото име от световния тенис елит, което заяви участието си на българска земя. В седмото издание на Sofia Open ще играят двама бивши шампиони – Григор Димитров и италианската сензация Яник Синер. Участието си заяви и един от най-големите шоумени в тура и финалист от миналогодишното издание - Гаел Монфис. В България пристига и носителят на три титли от „Големият шлем" Стан Вавринка.

Ще играе също шампионът от „Мастърс"-а в Монреал този месец Пабло Кареньо Буста, а в София ще видим и още една италианска звезда на бъдещето и актуален член на топ 30 в света - Лоренцо Музети, спечелил наскоро титлата на ATP 500 турнира в Хамбург. Така Sofia Open 2022 за пореден път се превръща в един от най-силните турнири от сериите ATP 250, а българската публика ще има шанса да гледа на живо сериозен брой от най-добрите в света.

Билетите за Sofia Open 2022 са в продажба – онлайн на Eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.

До полунощ на 30 август продължава специалната промоция. Феновете имат възможност да купят индивидуални или пакетни билети със сериозно намаление от 20%.

А ето и какви са цените на билетите за предстоящия турнир в София.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички