Изненада! Хуберт Хуркач отпадна още в първия кръг на Уимбълдън от Алехандро Давидович Фокина


Изненада! Хуберт Хуркач отпадна още в първия кръг на Уимбълдън от Алехандро Давидович Фокина
Снимка: Gettyimages

1072 0

Хуберт Хуркач се сбогува с участието си в тазгодишното издание на Уимбълдън още в първи кръг на надпреварата от Големия шлем, след като загуби от Алехандро Давидович Фокина в пет сета – в отделните части 6-7 (4), 4-6, 7-5, 6-2, 6-7 (8), за над три часа и половина здрава битка.

Срещата противопостави много оспорвани разигравания и прекъсвания заради дъжда над Лондон, като в крайна сметка победата бе за испанеца, който елиминира миналогодишния полуфиналист в турнира. Давидович Фокина поведе с два сета на поляка, след като не допусна нито един пробив в двете части – в първата бе по-солиден в тайбрека, докато във втората реализира един-единствен пробив. Испанецът проби за 5-3 в третия сет, но се срина и загуби четири поредни гейма, не и без помощта на дъжда, който съвсем спря устрема на по-непретенциозния от двамата.

Хуркач намали изоставането си и след това взе още един сет. В заключителната пета част седмият в основната схема и десети в света водеше на два пъти с брейк, като при втория си пробив аванс сервираше за мача при 5-4, но се пропука и Давидович Фокина вкара двубоя в дълъг тайбрек до десет точки. В него Хуркач водеше с 6-3, но взе само две от следващите девет точки и така загуби срещата. Давидович Фокина ще играе с чеха Иржи Весели във втори кръг на надпреварата.

Третият в схемата Каспер Рууд не допусна грешка и надви, макар и трудно, испанеца Алберт Рамос-Виньолас в три сета, два от които бяха решени в тайбрек. Николоз Басилашвили, Юго Умбер, Адриан Манарино и Максимилиан Мартерер също се класираха за следващата фаза.

Вижте още: Какво заяви Новак Джокович относно предстоящия турнир US Open'22

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички