Трима българи излизат един срещу друг за място на финал на двойки в Пазарджик


Трима българи излизат един срещу друг за място на финал на двойки в Пазарджик
Снимка: Офиц. сайт на БФТенис

874 0

Трима българи ще играят в единия от полуфиналите на международния турнир по тенис на двойки в Пазарджик. Надпреварата на червени кортове е с награден фонд 25 000 долара.

Водачите в схемата на турнира Александър Донски и хърватският му партньор Звонимир Бабич се класираха за полуфиналите след 4:6, 6:0, 10-4 срещу българите Борислав Кирилов и Ерик Владимиров.   

 

За място на финала двамата ще срещнат утре друг изцяло български дует - Габриел Донев и Симон Антони Иванов, който днес се наложи над Антъни Генов и Алваро Буено Хил (Испания) след обрат с 2:6, 6:3, 10-8.

Пламен Милушев и Вардан Манукян пък отпаднаха на четврътфиналите, след като се отказаха след само 6 минути игра при 0:2 гейма в първия сет срещу номер 2 в схемата – гърците  Димитрис и Стефанос Сакеларидис .

Междувременно Габриел Донев се класира за четвъртфиналите на сингъл, след като се справи с румънеца Себастиан Джима с 6:3, 6:1. Мачът продължи 75 минути, а за място в Топ 4 българинът ще се изправи срещу четвъртия в схемата Дамиен Венгер от Швейцария

ВИЖТЕ ОЩЕ: 45 точки не стигнаха на Григор Димитров да се изкачи с една позиция в ранглистата, друг българин с рекорден прогрес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички