Новак Джокович обясни: Баща му не викал за Русия и помислил, че руското знаме е сръбско


Новак Джокович обясни: Баща му не викал за Русия и помислил, че руското знаме е сръбско
Снимка: GettyImages

2608 0

Новак Джокович бе запитан от журналисти за това, което се случи с неговия баща Сърджан. Той бе обвинен, че крещи за Русия и че е с хора, които подкрепят Путин. Ноле обаче обясни, че всъщност се е получило голямо недоразумение.

"След всеки мой мач баща ми излизаше сред феновете в парка, разговаряше и се снимаше с всеки желаещ. Той прави това от много години, така че изобщо не е нещо ново. Цялото недоразумение бе породено от това, че в тъмнината баща ми е помислил въпросните флагове за сръбски.

Бил е подведен от онези хора. Освен това медиите преведоха грешно думите му. Изречената фраза означава "Наздраве" на сръбски и никога не е казвал "Да живее Русия", както се предполагаше" - заяви Джокович, цитиран от Tenniskafe.

"Наистина съжалявам, че ситуацията ескалира толкова много, но се надявам хората да разберат, че баща ми не е имал никакво намерение да изкарва подкрепа за военните действия.

Никога не бихме го направили, тъй като самите ние сме преживели война и знаем колко ужасно е това за всички страни и хора, които са замесени" - сподели още сърбинът.

По-рано той записа поредна победа на Australian Open и отново ще играе финал там - за 10-и път. Вижте повече за това как Новак Джокович прегази Томи Пол на Australian Open.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички