Треньорът на Джокович отсече: Той става все по-луд


Треньорът на Джокович отсече: Той става все по-луд
Снимка: GettyImages

4252 0

Треньорът на легендарния тенисист Новак Джокович - Горан Иванишевич, говори по адрес на възпитаника си след спечелването на рекордната десета титла от Откритото първенство по тенис на Австралия.

22-кратният шампион на "Големия шлем" спечели надпреварата по-рано днес с 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5) над Стефанос Циципас във финала, въпреки че се бореше с контузия, която би накарала повечето състезатели да се откажат, отчете специалистът.

"Нека го кажа по този начин - около 97 процента от тенисистите биха се отказали в неговото положение. При тези резултати от изследванията почти всички биха се оттеглили от участие. Той наистина даде всичко. С всеки изминал ден се чувстваше все по-добре. Признавам си, че не очаквах това. Бях доста притеснен преди двубоя срещу Димитров, но той продължи напред и след това спечели турнира. Новак става все по-луд. Неговата лудост е положителна.

И аз бях тенисист и също бях малко ненормален и го разбирам много добре как се чувства и познавам отлично тези емоции. Това беше финал от "Големия шлем". Говорихме много пъти. Казах му, че може да ми сподели всичко, което иска, но задължително трябва да спечели, защото в противен случай беше ясно, че има проблем.

Същото е като с треньорите на Реал Мадрид, които трябва да се справят с огромното напрежение. Не печелиш един или два двубоя и вече си уволнен. "Големият шлем" е най-ценен, защото е изключително предизвикателство", категоричен бе хърватинът пред медиите.

Ето какво сподели и Новак Джокович след големия триумф!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички