Тежка съдба и отказване: Първо Григор Димитров го би, а сега се контузи на ATP финалите (ВИДЕО)


Тежка съдба и отказване: Първо Григор Димитров го би, а сега се контузи на ATP финалите (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2537 0

Доста неприятна развръзка в първия мач от третия ден на ATP финалите по тенис. Шестият в света Стефанос Циципас се отказа малко след старта на двубоя му срещу десетия в световната ранглиста Холгер Руне.

Така тежките моменти за гърка продължават. Неотдавна той загуби от Григор Димитров на полуфинала на Мастърса в Париж, а сега контузия доведе до втората му загуба на финалите в Торино. В първия ден той загуби с 0:2 сета от Яник Синер.

Това означаваше пък първа победа в кариерата на Руне във финали на ATP. Датчанинът също загуби първия си мач - в зрелище срещу световния номер 1 Новак Джокович. В него сърбинът мина през два тайбрека, за да спечели с 2:1 след над 3 часа игра.

Циципас напусна с контузия на старта в мача с Руне от финалите на ATP

Срещата между Циципас и Руне започна обещаващо. Още в първия сервис-гейм датчанинът трябваше да спасява две точки за пробив. Във втория гейм пък Циципас мина през дюс, преди да спечели подаването си. А след третия гейм, в който Руне даде само точка на опонента, срещата бе прекратена.

Циципас първо поиска медицински таймаут, но след това стана ясно, че няма да може да продължи. Изглежда твърде вероятно и последният му сблъсък от групите - срещу Новак Джокович, също да не се състои.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички