Холгер Руне измъчи Новак Джокович, но Ноле продължава да бие и чупи рекорди (СНИМКИ)


Холгер Руне измъчи Новак Джокович, но Ноле продължава да бие и чупи рекорди (СНИМКИ)
Снимка: GettyImages

2352 0

Световният номер 1 в тениса - Новак Джокович, започна трудно, но успешно своя стремеж към защита на своята титла във финалите на "ATP". Сърбинът надви Холгер Руне със 7:6; 6:7; 6:3. 

Така той се изкачи до второто място в Зелената група. Пред него остана единствено Джаник Синер, който има по-висок % успеваемост. Руне остана трети, а последен е Стефанос Циципас.

Успехът обаче не дойде никак лесно за Ноле, който трябваше да се надиграва в продължение на 3 часа и 4 минути. Едва 20-годишният датчанин остави страхотни впечатления с играта си.

Победата означава, че носителят на 24 титли от Големия шлем ще завърши годината на върха в световната ранглиста за осми път в историята, подобрявайки собствения си рекорд. 

Той взе и превес в преките двубои с Руне. До този момент двамата си бяха разделили по 2 победи. Сърбинът регистрира 10 аса срещу 18 на опонента си и осъществи 4 пробива за сметка на 3 от датчанина.

Как се разви мачът?

Първият гейм бе в полза на Джокович. Сърбинът не срещна сериозни затруднения и поведе. Не така обаче се стекоха обстоятелствата до края на сета.

Двамата си разменяха гейм след гейм и никой не желаеше да отстъпва. Без много брак в играта, а със страхотни отигравания се стигна до ситуация 6:6.

Датчанинът беше безгрешен в своите сервиси, играейки като равен с равен със световния номер 1. Сърбинът все пак взе своето след прекъсване и тайбрег. Той грабна сета със 7:6 след около час игра.

Въпреки поражението от първата част, Руне даде на своя именит опонент да разбере, че не го чака нищо по-лесно през втората.

Тя стартира по много добър начин за едва 20-годишния тенисист, който поеде с 2:0 гейма на световния номер 1. Ноле допусна пробив и изоставане с 0:2 на самия старт.

Същата грешка обаче имаше и от страна на датчанина в 3-тия гейм. Четвъртият бе оспорван, въпреки че Джокович започна с комфортна преднина от 40:0. Той все пак изравни.

Руне излезе напред в следващото разиграване, а Ноле възстанови паритета за 3:3. Отново започна размяна на точки, подобна на тази от първата част. 

Руне не допускаше да бъде пробит в нито един момент до 10-тия гейм във втория сет, в който влезе при резултат 5:4 в своя полза. Същото обаче важеше и за сърбина, който след първоначалната си несигурност, не допускаше нови пробиви. Въпреки това, непредизвиканите грешки от негова страна в немалка част от разиграванията бяха факт.

И във втората част се стигна до тайбрег. В него този път Руне бе категоричен. Датчанинът не остави никакъв шанс на Джокович и вкара мача в трети сет след 7:1.

Третият сет, подобно на втория, започна със сериозно предимство в полза на Холгер Руне. Младокът направи пробив във втория гейм и поведе с 2:0.

Също, както във втората част, той не съумя да запази преднината си и бе изравнен за 2:2. Джокович сервира и не сгреши, повеждайки в геймовете с 3:2.

Сърбинът се съвзе и обърна нещата в своя полза. Той направи пробив за 4:2 след продължително разиграване и се устреми към победата. Тя изглеждаше все по-близо след много добър 7-и гейм. 

Гейм, сет и мач за Новак Джокович. Световният номер 1 не допусна грешка в нито едно от разиграванията до края и се наложи над Холгер Руне със 7:6; 6:7; 6:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички