Светът на тениса очаква завръщането на Димитров сред най-добрите 10


Светът на тениса очаква завръщането на Димитров сред най-добрите 10
Снимка: БГНЕС

1261 0

Официалният сайт на ATP отбелязва, че очаква в най-скоро време тенисист №1 на България Григор Димитров да се завърне в Топ 10 на мъжкия тенис.

Българинът се представя отлично от началото на сезона и добави две титли във витрината си след успехите в Бризбейн и София. Между двата турнира хасковлията направи и истински фурор на първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open, където стигна до 1/2-финалите, но отпадна от Рафаел Надал след 5-часова битка на корта.

От ATP смятат, че най-късно до края на май месец Григор ще се завърне в десетката на мъжкия тенис и има голяма вероятност да подобри класирането си от август 2014 година, когато се изкачи до №8.

Преди началото на Ролан Гарос ще се изиграят пет турнира от сериите 1000, които дават най-много точки за ранглистата. Това са Индиън Уелс, Маями, Монте Карло, Мадрид и Рим. През 2016 година Димитров записа едва три победи в тези надпревари, като две дойдоха във Флорида и една в Монако, което означава, че той ще има да защитава съответно 90 и 45 точки.

В останалите турнири световният №12 отпадна в първия кръг, а след това същото се случи и във френската столица Париж, където Виктор Троицки го изхвърли на старта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички