Светът на футбола поздравява Рафаел Надал за трофея


Светът на футбола поздравява Рафаел Надал за трофея
Снимка: Getty Images

1636 0

Испанският футбол поздрави Рафаел Надал за историческия триумф на Australian Open. Матадора стана първият тенисист с 21 титли от "Големия шлем" при мъжете, докато големите му съперници Новак Джокович и Роджър Федерер имат по 20.

“Поздравления за твоя гиганстски триумф на Austalian Open, Рафаел Надал, твоя исторически 21-и “Голям шлем”! Горди сме, че един голям мадридист като теб и почетен клубен член е спортна легенда и най-великият тенисист за всички времена”, написаха от Реал Мадрид в Туитър.

“Няма думи, с които да се опише постигнатото от теб днес, Рафаел Надал. Благодарим за твоите усилия. Благодарим за твоята отдаденост. Благодарим за твоя професионализъм. БЛАГОДАРИМ за това, че си образец за всички спортисти по света. Тенисистът с най-много “Големи шлемове” в историята!!”, публикува Испанската футболна федерация.

Надал беше поздравен още от испанските национали Давид де Хеа и Аймерик Лапорт, както и от халфа на Реал Мадрид Тони Кроос и легендата на "белите" Роберто Карлош. Дори от испаноезичния профил на Наполи изпратиха поздрави към Матадора.

Ето и какво каза Рафаел Надал след спечелването на титлата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички