Надал с тревожно признание след титлата: Не знаех дали ще играя повече...


Надал с тревожно признание след титлата: Не знаех дали ще играя повече...
Снимка: Getty Images

1855 0

Рафаел Надал не успя да скрие емоциите си, след като спечели титла №21 от Големия шлем в своята славна тенис кариера. Испанецът надви след епичен обрат руснака Даниил Медведев от 0:2 до 3:2, за да вдигне купата "Норман Брукс".

Надал призна пред публиката, че преди малко повече от месец през главата са му минавали мисли дали ще играе изобщо повече тенис след редицата контузии, които тревожеха Матадора през миналата година, но сега е горд от постигнатото в Мелбърн.

"Преди месец и половина не знаех дали отново ще може да играят тенис, а сега съм тук с този трофей. Не можете да си представите колко много означава това за мен. Благодаря на феновете за невероятната подкрепа и любовта. Това е един от най-емоционалните мачове в кариерата ми, да имам такава огромна подкрепа в тези три седмици ще остане с мен до края на живота ми, така че големи благодарности", заяви Надал след триумфа си.

"Това е тежък момент за Даниил. Ти си невероятен шампион, аз съм бил в твоята позиция няколко пъти, но нямам съмнение, че ти ще спечелиш този трофей няколко пъти в кариерата си. Поздравявам те, ти си невероятен. Това бе един от най-емоционалните мачове в кариерата ми, за мен е чест да споделям корта с теб", каза още испанецът.

"Не мога да благодаря достатъчно на целия ми щаб, семейството ми, също и на тези, които не са тук. В тежките моменти вие бяхте до мен, за да ме подкрепяте. Без вас нищо от това нямаше да бъде възможно. Не искам да пропусна никой, който прави този турнир възможен. Преди месец и половина си мислех, че това може би ще е последният Аустрелиън Оупън, но сега съм пълен с енергия. Не мога да опиша емоциите си, но ще дам всичко от себе си, за да се върна тук", допълни Рафаел Надал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички