Александър Зверев мина като валяк през Хуберт Хуркач за важен успех в Торино


Александър Зверев мина като валяк през Хуберт Хуркач за важен успех в Торино
Снимка: Getty Images

1489 0

Германецът Александър Зверев се наложи над Хуберт Хуркач с 2:0 сета (6:2, 6:4) за един час и четири минути игра на корта в Торино. По този начин поставеният под №3 в света излезе на второ място в т.нар. "Червена група" от финалите на ATP, като пред него е само руснакът Даниил Медведев и си гарантира мястото на 1/2-финалите!

С два бързи пробива в първия сет Саша си осигури комфортна преднина от 4:0 гейма и до края не изпусна инициативата. Той можеше да затвори първата част още при 5:1, но пропусна точка за пробив, а Хуркач стори същото в следващия гейм...

Вторият сет бе много по-завързан и до 4:4 изглеждаше, че ще отиде в тайбрек, но точно тогава пред Александър Зверев се откриха две точки за пробив, а той реализира втората от тях и получи шанс да сервира за мача. Без особени колебания, немецът успя да затвори сета, а с това и двубоя.

Това бе втори мач между двамата, като за първи път те се срещнаха на 9 май 2019 г. и Зверев излезе победител в 1/8-финалите в Мадрид - 2:1 (3:6, 6:4, 6:4)!

В 22:00 ч. българско време започва и вторият мач за деня в Торино - Даниил Медведев излиза срещу Яник Синер от Италия!

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички