Световната №15 от Украйна смаза рускиня на старта в Мексико, ще играе срещу българка във втория кръг


Световната №15 от Украйна смаза рускиня на старта в Мексико, ще играе срещу българка във втория кръг
Снимка: Getty Images

1908 0

Водачката в схемата Елина Свитолина от Украйна стартира с абсолютено убедителна победа турнира по тенис на твърда настилка в Монтерей, Мексико, който е с награден фонд 276 750 долара.

Шампионката през 2020 година разгроми рускинята Анастасия Потапова с 6:2, 6:1. Свитолина не срещна особени проблеми и владееше инициативата през цялото време, приключвайки двубоя само за час и четири минути!

Така бившата №3 в света Свитолина ще играе във втория кръг срещу преминалата през квалификациите първа ракета на България Виктория Томова. На този етап мачът е насрочен за 21:00 ч. наше време на 3 март (четвъртък), но може и да има промени в програмата!

"Тази победа е специална заради всичко, през което преминава народът на Украйна. Ужасяващо е. Изминаха шест дни и всички украински играчи сме много изплашени и разтревожени. Днес не играх само за себе си, а за своята страна и за да помогна на украинската армия и хората в нужда. Всяка победа, която запиша през следващите седмици, ще бъде много специална. Моята мисия е да обединя тенис общността и да я накарам да застане зад Украйна, защото това, през което преминаваме, е ужасно", каза Свитолина в интервюто си след мача.

Тенисистката вече обяви, че ще дари спечелената от наградния фонд през тази седмица на турнира в Монтерей сума на украинската армия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички