Световната №1 с вихрен старт на Australian Open! (ВИДЕО)


Световната №1 с вихрен старт на Australian Open! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1096 0

Лидерката в световната ранглиста Ашли Барти започна по впечатляващ начин участието си на Откритото първенство на Австралия, след като разби квалификантката от Украйна Леся Цуренко с 6-0, 6-1 в откриващия си мач от турнира.

Барти, която е голямата надежда на домакините за трофея и е определяна като фаворит номер 1 за титлата от букмейкърите, демонстрира силен тенис, за да стигне до успех след едва 54 минути игра. Австралийката поведе с 6-0, 5-0, преди Цуренко да успее да запише гейм, след което Барти затвори мача на собствен сервис. Тя завърши двубоя с 14 печеливши удара, 17 непредизвикани грешки и спечели 73 процента от точките на първия си сервис.

"Това беше красиво, имам чувството, че не съм била тук от цяла вечност. Играх добре, беше забавно. Свърших добра работа. Намерих форхенда си и успях да контролирам нещата с него", сподели след успеха носителката на две титли от Големия шлем. Във втория кръг Барти ще срещне още една квалификантка - Лучия Брондзети, която победи Варвара Грачова в три сета.

За втория кръг се класира и победителката от Ролан Гарос 2021 Барбора Крейчикова след успех над опитната Андреа Петкович с 6-2, 6-0. От надпреварата обаче отпадна 11-та поставена София Кенин от САЩ след загуба от сънародничката ѝ Мадисън Кийс с 6-7(2), 5-7.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички