Потвърдено: Не съвсем 3 години! Новак Джокович може и да играе на Australian Open по-скоро


Потвърдено: Не съвсем 3 години! Новак Джокович може и да играе на Australian Open по-скоро
Снимка: Getty Images

2155 0

Фактът, че световният номер 1 в тениса Новак Джокович няма да може да играе на първото за годината състезание от Големия шлем - Australian Open, бе подкрепен и от още един много сериозен удар по него - наказанието за 3 години да не може да посещава страната.

Това автоматично значеше, че няма да може да вземе участие в турнира и за следващите години, с което и мечтата му да спечели 4-те турнира от Големия шлем в една година вероятно щеше да умре, тъй като към момента Ноле е на 34 години.

Министър-председателят на Австрания Скот Морисън обаче призна, че всъщност Джокович ще може да влезе и по-рано в страната, но за да се случи това, трябва да са налице... "правилните обстоятелства", както се изрази самият той.

"Наказанието е за период от три години, но има възможност да се върне и по-рано при правилните обстоятелства и това ще бъде обмислено по-напред във времето" - заяви Скот Морисън в интервю за австралийското радиоя 2GB.

Законът на Австралия в действителност позволява наказанието да бъде анулирано поради "непреодолими" или "състрадателни" причини. А това би позволило на Джокович да играе на турнира още през следващата година. Какъв пък бе лаконичният коментар на президента на Сърбия за случилото се с Джокович?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички