Супершоуто е факт - Григор Димитров срещу Рафаел Надал в Мадрид


Супершоуто е факт - Григор Димитров срещу Рафаел Надал в Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

3066 0

За разлика от турнирите в Истанбул и Монте Карло, когато тенис феновете бяха лишени от мач между Григор Димитров и Роджър Федерер, сега в надпреварата в Мадрид ще има супердерби между българския феномен и абсолютния господар на червените настилки Рафаел Надал.

Двубоят ще е от четвъртфиналите на "Мастърс"-а в испанската столица и стана факт преди минути, след като Рафа не даде никакви шансове на Симоне Болели и спечели с 6:2, 6:2 пред родна публика.

На Централния корт в Мадрид нищо не вещаеше подобен развой, след като италианецът спечели категорично първия гейм и пропиля няколко възможности за пробив. При резултат 2:2 обаче Надал записа 4 поредни гейма и взе първия сет. Вторият почна с пробив за Надал, който поведе с 5:1 и не остави шансове на своя съперник.

Така утре в основния мач в програмата Григор Димитров ще се опита да прекрати серията от победи на Надал в Мадрид, който неизменно печели титлата в последните 2 издания. Статистиката обаче не е на страната на Гришо, който има 5 поражения от 5 мача срещу Матадора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички