Страхотно! Виктория Томова с драматичен обрат в двудневен мач на Уимбълдън, записа първа победа на съперничка от Топ 30


Страхотно! Виктория Томова с драматичен обрат в двудневен мач на Уимбълдън, записа първа победа на съперничка от Топ 30
Снимка: Getty Images

2007 0

Най-добрата тенисистка на България - Виктория Томова, постигна драматична победа след обрат срещу Бернарда Пера и се класира за втория кръг на „Уимбълдън“. Двубоят на българката продължи два дни, след като вчера бе прекъснат заради дъжд при резултат 6:7(3) и 1:0 за българката в началото на втората част.

В крайна сметка софиянката триумфира след 6:7 (3), 6:3, 6:3. Така Томова постигна и първа победа над тенисистка от Топ 30. Нашето момиче заема 99-ата позиция в световната ранглиста по тенис при жените. Нейната съперничка от САЩ е под №27 в света.

Първата ни ракета при дамите записа и втора победа над американката. Досега двете имаха по един успех. Вики се класира за трети път в своята кариера за втория кръг на "Уимбълдън".

След като вчера загуби първия сет с тайбрек, въпреки че водеше с 6:5 гейма и пробив в него, Томова не се предаде.

При подновяването на играта в днешния ден двете си размениха по един бърз пробив, но след това българката направи нов такъв, за да дръпне с 5:3 гейма. Минути след това тя успя да спечели и втория сет, затваряйки го от втората си възможност.

В третия сет първата ракета на България при дамите поведе с 2:0 гейма, Пера изравни, но последва нов пробив за българката за 3:2. До края тя задържа преднината си и така за трети път след 2018 и 2022 година преминава старта на основната схема на "Уимбълдън".

В следващия кръг Томова ще срещне участващата с "уайлд кард" британка Кейти Боултър, която на старта на турнира победи в два сета австралийката Дария Савил.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички