Страхотно! Виктория Томова излиза за титлата в Португалия


Страхотно! Виктория Томова излиза за титлата в Португалия
Снимка: Getty Images

1164 0

Първата ни ракета при жените Виктория Томова се класира за финала на турнира по тенис на червени кортове в Оейраш (Португалия) с награден фонд 80 000 долара. Тя победи Юлия Хатука от Беларус с 5:7, 6:1, 6:1. Мачът продължи 90 минути.

Нашето момиче стартира отлично мача и поведе с 5:2. Томова на два пъти сервираше за сета, но 225-ата в света Хатука успя да върне и двата пробива, а след това реализира и трети пореден, като със серия от пет поредни гейма стигна до обрат.

27-годишната софиянка се мотивира до краен предел и след това доминираше напълно. Вики взе 11 от следващите 12 гейма по пътя си към крайната победа.

По този начин заработи 6518 долара и 80 точки за световната ранглиста, в която заема е под №107. На финала тя ще играе срещу победителката от мача между осмата в схемата Далма Галфи (Унгария) и квалификантката Елизабета Кочарето (Италия).

Томова е спечелила общо 16 титли от турнирите на ITF. Само една от тях обаче е с толкова висок ранг – триумфът й през 2019-та година от турнира в Биариц (Франция).

А ето срещу кого ще стартира Григор Димитров в Монте Карло.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички