Страхотно! Донски и Лазаров са на ¼-финал на двойки на Sofia Open след успех над финалисти в Големия шлем


Страхотно! Донски и Лазаров са на ¼-финал на двойки на Sofia Open след успех над финалисти в Големия шлем
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1172 0

Българските тенисисти Александър Лазаров и Александър Донски започнаха с победа участието си на двойки на турнира по тенис Sofia Open 2022. Родният тандем осъществи обрат срещу изключително опитните Фабрис Мартен (Франция) и Айсам Куреши (Пакистан) – 4:6, 6:3, 10-8 след близо час и половина игра. 

Пробив в третия гейм се оказа достатъчен за Мартен и Куреши да вземат първия сет. Отново един пробив – този път в шестия гейм и дело на Лазаров и Донски, осигури успеха във втората част. В шампионския тайбрек българският тандем поведе с 5-2 точки, но Мартен и Куреши успяха да обърнат за аванс 7-6. Лазаров и Донски направиха ключов минипробив за преднина 9-8, след което затвориха срещата при първия си мачбол. 

42-годишният пакистанец Куреши беше звездата в двойката на съперника и в доста ситуации показа сериозната си класа. Той има 18 титли на двойки в кариерата си, две от които от сериите "Мастърс", както и финал при мъжките дуети на Откритото първенство на САЩ.

Успехът класира Лазаров и Донски на четвъртфинал при дуетите. Техни съперници в следващия кръг ще бъдат водачите в схемата Фабио Фонини (Италия) и Симоне Болели (Италия).

За Лазаров това е втори пореден успех в надпреварата, след като в понеделник спечели и двубоя си на единично – 7:5, 6:3 над чеха Иржи Лехечка.

В надпреварата при дуетите има още една българска двойка – Янаки Милев и Пьотр Нестеров. В първия кръг те ще премерят сили с американските близнаци Джак и Джейми Ванс.

А ето какъв трогателен жест направи Григор Димитров за деца.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички