Страхотен успех! Радулов е трети сред най-добрите тенисисти до 18 г.


Страхотен успех! Радулов е трети сред най-добрите тенисисти до 18 г.
Снимка: Официален сайт на БФТенис

890 0

Страхотен успех за български талантлив тенисист! Илиян Радулов завоюва третото място на Мастърс турнира по тенис на най-добрите осем тенисисти до 18 годишна възраст. Надпреварата се провежда в китайския град Чънду.

КОГО ПОБЕДИ В СПОРА ЗА ТРЕТОТО МЯСТО

Нашето талантливо момче победи с 6:2, 2:6, 6:3 сърбина Бранко Джурич в битката за третото място. Мачът продължи 1 час и 42 минути.

По този начин Радулов зъвърши турнира с три победи и две загуби. Преди днешната победа Илиян се наложи над Артур Геа и И Джоу от Китай и загуби от двамата финалисти Родриго Пачеко от Мексико и Джоел Шверцлер от Австрия.

През тази година Радулов спечели титлите на турнирите от категория J300 в Пловдив и Вашингтон. Илиян стигна и до четвъртфиналите на турнирите от Големия шлем за юноши - Ролан Гарос и Australian Open.

Българинът спечели и първата си титла за мъже от турнири на ITF. Той триумфира на турнира в Пазарджик през месец май с награден фонд 15 хиляди долара.

ПОВТОРИ ПОСТИЖЕНИЕТО НА АНДРЕЕВ

Илиян Радулов е вторият българин, който се класира за турнира на осемте най-добри юноши през годината. През 2018 г. Адриан Андреев също завърши на трето място.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Григор Димитров изтегли "късата клечка": Коварен италианец в първия кръг във Виена, а след това го чака Медведев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички