Страхотно! Илиян Радулов не спира да изумява на Уимбълдън, вече е на ¼-финал


Страхотно! Илиян Радулов не спира да изумява на Уимбълдън, вече е на ¼-финал
Снимка: БФТенис

3864 0

Страхотна новина долетя от „Уимбълдън“! Българският талант Илиян Радулов постигна трета поредна страхотна победа и се класира за четвъртфиналите на сингъл при юношите на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Поставеният под №6 българин се наложи с 6:3, 6:2 над №28 в световната ранглиста Николай Будков Кяер от Норвегия. Срещата продължи 62 минути.

Радулов спечели пет поредни гейма за да вземе първата част с 6:3 и да поведе във втората с 2:0. Българинът направи още един пробив за 5:3, а след това затвори мача с гейм на нула.

Преди този мач Илиян елиминира Пол Барбие Газьо от Франция и Матич Крижник от Словения.За място на полуфиналите Радулов ще играе срещу №4 в схемата Купер Уилямс от САЩ.

За съжаление Росица Денчева отпадна в третия кръг на сингъл при девойките. Българката отстъпи с 3:6, 1:6 на поставената под №2 в схемата и втора в световната ранглиста Клърви Нгунуе от САЩ.

Денчева поведе с 3:1 в първия сет и имаше точка за пробив за 4:1, но не успя да се възползва. След това българката загуби 11 от следващите 12 гейма.

Преди този мач Роси постигна две страхотни победи. На старта Денчева разгроми с 6:0, 6:1 в №14 в схемата Теодора Костович от Сърбия. Във втория кръг българката елиминира с 6:2, 6:3 Ела Милич от Словения.

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Daily Mail" за Гришо: Предопределеният да е звездата след Надал, Федерер и Джокович остава в сянка

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички