Страхотен! Григор Димитров стартира втори пореден турнир с обрат


Страхотен! Григор Димитров стартира втори пореден турнир с обрат
Снимка: БГНЕС

14750 0

Григор Димитров започна участието си в тенис турнира в Ротердам така, както и този в България - с обрат в първия си двубой.

Най-добрият български тенисист трябваше да премине през 3 сета, за да спечели с 6:7(4). 6:2, 6:4 срещу Миша Зверев в мач от първия кръг на надпреварата от веригата ATP 500.

Световният №12 не успя да пробие от 4-те си възможности в първия сет и така се стигна до тайбрек, в който той допусна ранни два минипробива. Така Зверев взе предимство и даде сериозна заявка за победа.

Скоро след това обаче Григор заигра в обичайния си ритъм и намери противодействие на сервисите на германеца, който залагаше на силно лифтирани начални удари на бекхенда на българина. Димитров обаче намери ритъма си и проби на два пъти, вкарвайки мача в 3-и решаващ сет.

В него двамата си размениха по един пробив, но при 3:3 Григор отново проби и не изпусна водачеството до края.

В следващия кръг от надпреварата той ще се изправи срещу Денис Истомин. Двубоят може да следите НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG

Всичко интересно за Григор Димитров четете в Sportlive.bg

ЕТО КАК СЕ РАЗВИ ДВУБОЯ:

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Григор започна страхотно, като за 30:0 записа отличен бекхенд смач при трудна ситуация. Българинът имаше 3 точки за откриващ гейм в мача, но последваха две грешки и ретур уинър на Зверев - равенство. Германецът прати две топки в аут и все пак световният №12 поведе.

1:1 - Пръв гейм и за Зверев, който нямаше проблеми да приложи тактиката си сервис-мрежа.

2:1 - Нови две грешки на Димитров, но въпреки това той не позволи на Зверев да го затрудни - гейм на 30.

2:2 - Хасковлията стигна до 30:30 и се опита да рискува със следващите си два ретура. И двата обаче излязоха в аут.

3:2 - Най-бързият гейм до момента в мача.

3:3 - Димитров започна много силно при подаването на Зверев, след като записа три отлични минаващи удари за 15:40 - два шанса за пробив. Зверев защити със сервис първата, а след това пасинг шота на Гришо не премина през мрежата - равенство. С печеливш форхенд Гришо стигна до нова точка, но отновов със сервис-мрежа Зверев остана в гейма. С три поредни силни начални удара Зверев съумя да се защити.

4:3 - И третата почивка идва при резултат, в полза на Григор Димитров, който отново позволи само една точка на своя съперник.

4:4 - Отново 30:30 при подаването на германския тенисист, но в последвалото разиграване Димитров реши да търси лоб и сбърка - сервис по диагонала и 4:4.

5:4 - Бърз гейм на 15 в полза на Димитров.

5:5 - Ново равенство след бърз гейм на сметката и на Зверев, за чиито сервиси Григор още не намираше отговор.

6:5 - Зверев притесни Димитров, след като българинът допусна две непредизвикани грешки и изоставане от 0:30. Последваха мощен сервис по правата, атака в мрежата на Зверев и страхотен форхенд по правата, ск оито родният представител обърна гейма. Зверев пробва минаващ удар по правата в следващото разиграване и сбърка.

6:6 - С няколко великолепни ретура Димитров стигна отново до 40:40. Гришо обаче така и нямаше отговор на сервисите по диагонала - тайбрек в първия сет.

Тайбрек - Димитров изигра много слабо решаващия гейм. Той допусна две грешки при свой сервис и изоставане от 1:5 точки. Единият беше върнат с отлично изградена атака, последвана от две бързи точки при подаване на Димитров - 4:5. Зверев се защити отлично и спечели гейма с две атаки при мрежата 4:7.

ВТОРИ СЕТ

0:1 - Убедителен сервис гейм за Миша Зверев.

1:1 - След леки проблеми Димитров съумя да се справи с излизанията на германеца на мрежата и взе своето подаване.

1:2 - Димитров имаше своите шансове в третия гейм при добри ретури, но Зверев продължи да натиска със сервиси на бекхенда на Григор и отново се защити след равенство при 40:40.

2:2 - Гейм на 15 за Григор.

3:2 (пробив) - Българинът по страхотен начин стигна до цели 3 точки за пробив, след като отпусна форхенда си и взе предимство във всички точки. Още първият брейк-пойнт беше реализиран със страхотен бекхенд по правата от ретур.

4:2 - Григор допусна двойна грешка в подаването си, но след това реализира 4 поредни точки и затвърди пробива си.

5:2 (пробив) - При сервис-гейма на Зверев отново се стигна до равенство, въпреки че Димитров сбърка няколко ретура. Със страхотен ретур в краката на германеца Димитров стигна до брейк-пойнт и отново с бекхенд, но този път по правата, той реализира втори пореден пробив.

6:2 - Безпроблемен гейм за Димитров и равенство в сетовете.

ТРЕТИ СЕТ

0:1 - Откриващият гейм в последния сет беше за Зверев, който спря поредицата от 5 поредни гейма в полза на Григор.

1:1 - Гейм на 15 за Григор Димитров.

1:2 - Зверев отново имаше повече проблеми в подаването си, но все пак спечели на 30. 

2:2 - Четвъртият гейм не предвещаваше сериозна драма, след като Григор имаше предимство от 40:15. Зверев обаче стигна до равенство и дори за точка за пробив, отразена с форхенд уинър по диагонала. Последваха две категорични атаки на Гришо и гейм в негова полза.

3:2 (пробив) - От колебанията в предната част нямаше и следа, като Григор по категоричен начин проби. С мощни ретури той се добра до 3 брейк пойнта и от бекхенд реализира още първия.

3:3 (пробив) - Неочакван спад в играта на Григор Димитров, който допусна куп грешки и изоставане от 0:40. Първите две точки бяха спасени от Григор, а в последствие с огромната помощ на мрежата спаси и третата точка. Последва нова грешка от ракетата на българина, но нервите на Зверев в разиграването не издържаха - второ равенство. С отлични две атаки при мрежата Зверев все пак проби.

4:3 (пробив) - Това обаче не разколеба особено Димитров. Той показа нерви и с нова порция супер ретури стигна до две точки за пробив. Първата беше спасена, но бекхенд по правата от ретур гарантира втора възможност за Димитров да затвърди пробив.

5:3 - Този път Григор не трепна след гейм на 0.

5:4 - Димитров можеше да затвори мача още в този гейм, но Зверев показа няколко страхотни удара край мрежата, заслужили аплодисментите на публиката - гейм на 40 и Димитров сервираше за победата.

6:4 - Последният сервис-гейм в мача не мина без проблеми. Димитров изостана с 15:30, но с два поредни блестящи сервиса получи мачбол на своята сметка. Той не беше реализиран, но с атака при мрежата хасковлията си осигури предимство - атака на Зверев при мрежата, минаващ удар на Димитров и победа за българина!

Григор е абсолютен фаворит срещу германския ветеран, но по-големият от братята Звереви има сериозен арсенал край мрежата, като доказа това по време на Australian Open. Той отстрани Анди Мъри още в първата седмица на турира и се добра до четвъртфинал, където в крайна сметка загуби от Роджър Федерер в три сета.

Димитров влиза в двубоя със статут на №1 през годината в ATP тура, след като вече има две титли на своята сметка, а през календарната година има само една загуба -  5-сетов полуфинален трилър в Мелбърн срещу Надал. Българинът спечели в София през миналата седмица и със самочувствие ще атакува титла в Ротердам, която може да доведе до завръщане в топ 10 на световния мъжки тенис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички