Легендарна тенис треньорка избухна с коментар за родната публика и Григор


Легендарна тенис треньорка избухна с коментар за родната публика и Григор
Снимка: БГНЕС

27045 0

Българската треньорка по тенис Юлия Берберян използва социалните мрежи, за да коментира турнира по тенис в София, както и невероятното представяне на Григор Димитров, който вдигна трофея. Тя не пропусна и поведението на публиката като даде за пример случаи от преди над 20 години.

Берберян е била шампионка по тенис на България 9 пъти. Като треньор издига и трите си дъщери до върховете на световния тенис. Мануела, Катерина и Магдалена Малееви достигат трето, шесто и четвърто място в световната ранглиста.Разрешете и аз да се изкажа. Не за Христо Иванов, а за тениса.

Ето и пълната позиция на Берберян без редакторска намеса:

След 60 години по кортовете по света и у нас вчера за първи път видях, и чух:

- спикери, които менторски поучаваха публиката как да се държи и как да не се държи. Накрая мно-о- о й благодаряха. Защото било имало футболна публика, тенис публика, баскетболна такава и т. н. Според мен има възпитани хора и не чак дотам. Ако са възпитани и на футбол не викат "мачкай" и "мангал". Но това и по вестниците го пише вече...За радостта на публиката и понякога невъздържаните й емоции напомням на тези, които са забравили, победите /през 80-те ли беше/ на покойния Любен Генов над Хомберген в зала София и тази на Маги над първата в света Аранча Санчес за Фед Къп в Зимния дворец през 1995. Публиката ли? Беше изтрещяла от кеф!

- министър председател, служебен или не чак толкова, да награждава победители. За това го и освиркаха. Аз виках най- силно. Защото първо не му плащаме заплата, за да кисне по цял ден на тенис, и второ, защото миналото лято, той, професорът по гражданско право /!?/ предложи да се отнема гражданството на българите в чужбина, без да си дава сметка, че някои "кръв са лели" за това пусто гражданство...

- спортен министър да награждава или нещо друго там по церемонията. Просто защото спортни министри няма...Спортът там се крепи на бизнеса, освен масовия, разбира се.

Да му е честито на Григор! Възхитително! Гледайте, деца, и се учете от този блестящ български пример на професионализъм , почтеност, достойнство. И никога не обиждайте противниците си в спорта и в живота въобще.Уважавайте ги. Така печелим всички!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички