Стигнала до №4 в света при жените: Григор Димитров сега се научи да играе тенис


Стигнала до №4 в света при жените: Григор Димитров сега се научи да играе тенис
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

21001 0

Бившата номер 4 в световната ранглиста при жените Йелена Докич изрази любопитно мнение за първата ракета на България Григор Димитров. Докич има шест титли в кариерата си, като четвърто място ѝ е най-доброто постижение в света - постига го през август 2002 година.

40-годишната австралийка, която е родена в Хърватия, вече е тенис коментатор и студиен анализатор. Като активен състезател пък бе една от най-привлекателните състезателки при дамите.

Тя изрази мнение за Григор, като използва точните думи, че "сега се е научил да играе тенис". Впоследствие обясни какво точно има предвид и заля със суперлативи най-добрия български тенисист, който се завърна и в топ 10 на световната ранглиста.

Още: В далечна Индия дисектираха Гришо: След "Бейби Федерер" - Димитров "върна времето назад"

Йелена Докич коментира Григор Димитров

Коментар за Гришо

"Мисля, че той сега се научи да играе тенис. И това, което имам предвид, е че... не знам дали някой друг има толкова красива техника като неговата, но колко ефективна е тя? Винаги е имал качествата като играч, но постоянството? Това да успее да се събере и да се върне?

Мисля, че му отне време да стигне дотам. Григор е невероятен играч. За мен е човек, който заслужава поне един финал на турнир от Големия шлем. Надявам се да стигне до по-напредналите етапи от "мейджър". Има играта, инструментите и оръжията и сега всичко е въпрос на зрялост - колко силен е психически и може ли да поддържа това ниво на игра" - сподели тя, цитирана от Tennis Infinity.

В момента хасковлията се подготвя за Монте Карлос - турнира, в който започва след няколко дни. По време на тренировките Григор Димитров шокира с визия - промени константа от началото на кариерата му (ВИДЕО).

Григор Димитров на клей сезона: 4 ударни тенис турнира - Домашния, Емблематичния, Мечтата и Вечния

Удар по Гришо! Мадалина празнува победата на Яник Синер над бившия ѝ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички