Стари познайници се борят за финала в Мелбърн (СНИМКИ)


Стари познайници се борят за финала в Мелбърн (СНИМКИ)
Снимка: Getty images/Gulliver

1935 0

Не мина без изненади след изиграването на първите четвъртфинални мачове на Australian Open при мъжете. Томаш Бердих мина като на парад през световния номер 3 Рафаел Надал и го разби с 6:2, 6:0, 7:6 (5).

2015 Australian Open - Day 9 : News Photo

 

По този начин чехът прекъсна черната си серия от 17 загуби в 21 мача с испанеца, записвайки първа победа от 9 години насам. Резултатът не е толкова изненадващ поради здравословните проблеми на Надал, който дори обмисля тази година да приключи кариерата си.

Поставеният под номер 7 Бердих пък изравни личното си постижение, след като за втори път в кариерата си се класира на полуфинал в Мелбърн. За място на финала обаче той ще трябва да спори с намиращия се в отлична форма Анди Мъри.

Поставеният под номер 6 британец, който преди два дни попари българските надежди в турнира, елиминирайки Григор Димитров, днес уби мечтите и на домакините от Австралия, отстранявайки „тяхното” момче Ник Кирьос с 6-3, 7-6 (7/5), 6-3.

2015 Australian Open - Day 9 : News Photo

Мъри, който до момента има три загубени финала на Australian Open, ще направи всичко по силите си, за да спечели титлата. Бердих обаче води с 6:4 в общия баланс на мачовете помежду им, така че можем да очакваме вълнуваща битка в подножието на титлата.

Утре ни очаква развръзката и в другите два четвъртфинални мача при мъжете. По програма Първи ще играят поставеният под номер 4 Станислас Вавринка (Швейцария), срещу номер 5 в схемата Кей Никишори (Япония).

2015 Australian Open - Day 8 : News Photo

До момента Вавринка води в директните двубои с 2:0 победи. Мачовете между тях са играни през 2012 г. и няма да е изненада, ако статистиката се обърне.

2015 Australian Open - Day 9 : News Photo

Спечелилият от двамата ще чака победителя от срещата между поставения под номер 1 сърбин Новак Джокович и канадецът Милаш Раонич.

2015 Australian Open - Day 8 : News Photo

Това ще бъде четвърти мач между двамата, като сърбинът вече има три победи, постигнати през 2014 г.

2015 Australian Open - Day 8 : News Photo
Може би е дошло време Раонич да развали статуквото на първия в света...
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички