Стар познайник на Гришо го чака на финала в София


Стар познайник на Гришо го чака на финала в София
Снимка: Getty Images/Gulliver

2073 0

Световният номер 11 Давид Гофен ще спори за титлата на тенис турнира София Оупън. В страхотен полуфинал, продължил 2 часа и 44 минути, белгиецът се наложи над миналогодишния шампион в надпреварата Роберто Баутиста Агут с 4-6, 6-3, 7-6 (3).

За радост на зрителите в „Арена Армеец” двамата тенисисти напълно оправдаха очакванията за оспорван и качествен двубой. След равностойно начало Гофен бе този, който пръв стигна до пробив, повеждайки с 2-1. Макар и трудно белгиецът успя да затвърди преднината си на свой сервис и се откъсне напред с 3-1. Това обаче не смути шампиона, който вдигна оборотите и спечели три последователни гейма за 4-3. Сетът вървеше към тайбрек, когато в гейм №12 Агут проби за втори път своя съперник, за да спечели първата част със 7-5.

Подобно на сценария от първия сет 11-ят в света Гофен реализира пробив в третия гейм за 2-1, който впоследствие бе затвърден. За разлика от загубената първа част обаче, този път вторият в схемата белгиец не позволи на Агут да направи обрат и изравни резултата след 6-4.

Решаващият трети сет се превърна в „черешката на тортата” в спора помежду им. В първите пет гейма двамата си размениха по два пробива. В крайна сметка победителят бе решен в тайбрек, в който Гофен показа по-здрави нерви и успя да измъкне мача със 7-3.

Така той се класира за финала на надпреварата, където ще срещне победителя от втория полуфинал, който противопоставя първата ни ракета Григор Димитров и грузинеца Николоз Басилашвили.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички