Руне сложи край на серията на Синер, Sofia Open ще има нов шампион


Руне сложи край на серията на Синер, Sofia Open ще има нов шампион
Снимка: Getty Images

1535 0

Sofia Open ще има нов шампион. Във втория полуфинален двубой 19-годишният Холгер Руне спря серията от 11 последователни победи на двукратния първенец Яник Синер и стигна до успеха след 5-7, 6-4, 5-2 и отказване на Синер.

Благодарение на победата Руне достигна до първия си финал на турнир на твърди кортове. В неделя той ще се изправи срещу Марк-Андреа Хюслер (Швейцария), който по-рано през деня победи четвъртия поставен в схемата Лоренцо Музети (Италия).

Причина за отказването на Синер стана едно неприятно падане на корта в средата на третия сет, при което водачът в схемата нарани глезена на десния си крак. 21-годишният тенисист направи опит да продължи двубоя, но, след като беше пробит за 2-5, се отказа.

В неделя Руне ще излезе за втори път във финален двубой от тура. По-рано през сезона той триумфира на червените кортове в Мюнхен. За Хюслер това ще бъде дебютно участие във финал в Световния тур.

В първия сет играта вървеше гейм за гейм, като двамата взимаха сравнително убедително подаванията си. В последния възможен момент пробив все пак стана и той беше дело на Синер, който успя да реализира четвъртия си брейк-бол от началото на мача и откри резултата – 7-5.

Загубата на сета по никакъв начин не подейства негативно на Руне, напротив. 19-годишният тенисист първи стигна до пробив, при това на 0, за да поведе с 3-2 гейма. Сервирайки за изравняване на резултата, Руне трябваше да отрази две точки за връщане на пробива и след успех с 6-4 вкара срещата в пълния ѝ формат.

Решителният трети сет започна с пробив на старта дело на Руне. В средата на сета, при 3-2 за Руне и 15-15, Синер падна лошо на корта и нарани глезена на десния си крак. След оказана медицинска помощ италианецът се завърна в игра, но само за няколко минути. Той беше пробит за втори път в седмия гейм, след което прекрати участието си в турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички