Безкомпромисният Синер: Целта ми е да играя повече мачове и да се подобрявам


Безкомпромисният Синер: Целта ми е да играя повече мачове и да се подобрявам
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

978 0

Определяният като фаворит за спечелването на Sofia Open - Яник Синер, говори след класирането си на четвъртфиналите, дошло след успех над Нуно Боржес с 6:3, 6:4. Срещата продължи близо час и половина игра, а италианецът записа десети пореден успех в София, след като спечели последните две издания на турнира.

"Със сигурност е хубаво да се върна. Първият мач никога не е лесен. Особено срещу играч, който вече има няколко мача тук. Мисля, че мога да се гордея с първия си двубой. Надявам се, че мога да повиша нивото си за следващия кръг. Но, да, изпитвам положителна енергия, положителни чувства. Ще видим какво ще стане по-нататък. За мен тази година е по-специална от миналата, защото миналата година залата беше празна. Тази година има фенове, така че усещам добрата енергия.

Както казах на корта – благодаря на всички, че дойдоха. Надявам се да ми помогнат за следващия кръг. Мисля, че всеки турнир е специален, когато има публика и очевидно за мен винаги е много хубаво да се връщам на този турнир и е много хубаво да имаш публиката зад себе си.

Първо, Дарън Кейхил е много добър човек. Има много опит. Мисля, че между него, Симоне и целия ми щаб има добра хармония. Всеки знае какво трябва да прави. Със сигурност той е най-опитната част от моя екип, работил е с различни играчи в миналото – мъже и жени.

Много съм горд, че той се присъедини към нас. Мисля, че е много важен за мен, защото, особено преди важни мачове, знае как да говори с мен, давайки ми допълнително увереност, от която понякога се нуждае един играч. И най-важното е, че ни е приятно да сме заедно, да си говорим всеки ден.

Със сигурност най-доброто нещо е да играеш възможно най-много мачове. Това е най-доброто за всеки играч. Знам, че мога да играя добре в турнирите на закрито, показах го миналата година, а също и преди две години. За мен най-важното е да се опитам да се развия и да се подготвя за следващата година. Опитвам се да работя много физически. Надявам се да имам добър край на годината. Не обичам да говоря за бъдещето. Да видим какво ще се случи, но със сигурност подобрих играта си през последните няколко месеца и това е целта за следващите няколко месеца.

А за класирането и финалите в Торино – ще видим какво ще стане. Днес се чувствах добре на корта. Физически. Тичах бързо. Координацията ми също беше добра. Да видим в следващия кръг как ще се чувствам. Освен това вчера се чувствах добре, психиката ми беше готова на 100 процента.

До сега да. Но както казах, всеки мач, който играеш, е труден. Трябва да си на 100 процента физически и психически готов, и трябва да подхождаш по правилния начин. Във всеки мач има някакви трудности на корта. Но работата е там, че трябва да намериш решение, което се опитвам и да правя във всеки мач, в който играя. Тук е специално място за мен, тук спечелих първия си турнир. Миналата година играх добре. Мисля, че мога да се гордея с това, което направих тук. Така че се надявам да мога да продължа", обясни Синер.

Вижте и останалите новини от надпреварата!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички