Sofia Open 2020: Петсетовият терминатор, който е върл фен на Милан


Sofia Open 2020: Петсетовият терминатор, който е върл фен на Милан
Снимка: Getty Images/Guliver

1371 0

Само 5 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година – тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец" от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме рубриката „Звездите на Sofia Open 2020". Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!

Марин Чилич категорично е сред най-популярните и успешни тенисисти, които ще оставят следа в историята на Sofia Open. Хърватинът е притежател на впечатляващите 18 титли от турнири от световния тур, върхът на които е триумфът на Ю Ес Оупън през 2014 г. (победа на финала над Кей Нишикори). През въпросния сезон Чилич спечели общо четири трофея. Освен титла от Големия шлем близо двуметровият хърватин може да се похвали и с трофей от Мастърс 1000 сериите (Синсинати, 2016), както и такъв от отборната надпревара за Купа Дейвис (2018 г. в последното издание на турнира в стария му формат).

Чилич има и участия в още два финала в турнири от Шлема – Уимбълдън 2017 и Аустрелиън Оупън 2018, като и в двата случая отстъпи пред Роджър Федерер). След финала в Австралия достигна и до личен рекорд в ранглистата – №3. Чилич е рекордьор в любопитна и изключително престижна класация – 33 победи в петсетови двубои. Най-много от всички активни тенисисти!

Хърватинът се влюбва в тениса на 7-годишна възраст. Най-много обича да играе на тревна настилка, а за свои кумири определя сънародниците си Горан Иванишевич и Иван Любичич (в момента треньори на Новак Джокович и Роджър Федерер). Извън тениса се интересува най-много от футбол. Подкрепя седемкратния европейски клубен шампион Милан (Италия), а сред любимците му са бразилците Рикардо Кака и Робиньо, и двамата бивши звезди на „росонерите".

Чилич напусна „Клуба на ергените" през април 2018 г., когато каза „Да" на любимата си Кристина Милкович. През януари тази година се роди и първото им дете – Балдо.

Междувременно най-добрият български тенисист Григор Димитров се отказа от участие на Мастърс турнира в Париж, което повдигна въпросителни дали няма да играе на Sofia Open (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички